El Buff Mountain Festival es consolida a la Vall de Boí

La tercera edició del festival de muntanya se celebrarà del 12 al 14 de juliol de 2019

El Buff Mountain Festival, una cita que ha arrelat amb força a la Vall de Boí
El Buff Mountain Festival, una cita que ha arrelat amb força a la Vall de Boí | Josep Maria Montaner
Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:37h
El festival de muntanya de referència del Pirineu torna amb moltes activitats per a tota la família. Barruera i la Vall de Boí tornaran a reunir els apassionats dels esports a l'aire lliure els dies 12, 13 i 14 de juliol de 2019, en la que serà la tercera edició del BUFF Mountain Festival. L'esdeveniment familiar i esportiu tindrà més activitats per a totes les edats i més competició, formulant una oferta idònia per viure un cap de setmana esportiu i d'oci en un marc únic.

L'activitat estrella tornarà a ser la BUFF Epic Trail, que el 2019 arribarà a la seva sisena edició consolidada entre les grans curses del calendari internacional, formant part de nou de les Skyrunning World Series de la ISF en la modalitat Sky. A més, manté les quatre proves de diferents formats:

-  Memorial Joan Rojas: 65 km amb 5000 m D+

-  Migu Run Skyrunner World Series: 42 km amb 2900 m D+

-  Prova de 26 km amb 1800 m D+

 - Prova de 12 km amb 480 m D+

Les inscripcions per a les quatre proves de la BUFF Epic Trail s'obriran el proper 6 de novembre amb places molt limitades. La Marathon Cup BTT tornarà a ser un altre dels plats forts a nivell competitiu d'un festival de referència al sud d'Europa.

Més de mig centenar d'activitats organitzades i la presència de participants de 20 nacionalitats van donar una gran projecció internacional a la segona edició del BUFF® Mountain Festival i a la Vall de Boí. El ràfting pel riu Noguera Pallaresa, el taller d'orientació a la muntanya, parapent biplaça, els campus natura, descens de barrancs, marxa nòrdica, el descens de Falles que és Patrimoni de la Humanitat, o les sessions dirigides de ioga, van ser algunes de les propostes més demandades. Les activitats infantils com les Supercurses del Club Super3, la mini BTT, el campionat de Catalunya d'escalada, el circuit d'agilitat, van esgotar totes les inscripcions disponibles. Més de 15.000 persones van gaudir d'una segona edició que va marcar l'esdeveniment com una cita obligada per als amants dels esports de muntanya.