Un 9,5% d'infants d'entre 0 i 6 anys del Pla d'Urgell rep atenció per dificultats en el desenvolupament

Majoritàriament són casos relacionats amb el retard en el llenguatge però també n'hi ha sobre el desenvolupament motriu o l'atenció i la conducta

Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:26h
El volum d'atencions al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Pla d'Urgell creix aquest 2018 en comparació al 2017. Les tècnics del consell comarcal que aquest dimarts han presentat les dades del servei en roda de premsa han assenyalat que a la comarca hi ha un 9,5% del total d'infants d'entre 0 i 6 anys que passen pel Centre per tractar algun trastorn específic.

Segons ha explicat Marta Panés, la majoria de consultes estan relacionades amb el retard en el llenguatge però també tracten casos d'atenció i conducta, desenvolupament motriu o retard en el desenvolupament emocional. Actualment el CDIAP està treballant amb uns 180 infants però amb el que portem d'any n'han passat 233. En tot el 2017 van ser 225 els infants que van rebre atenció al CDIAP.

Actualment hi ha 180 infants que reben atenció en diferents nivells, ja sigui un o més cops a la setmana o de forma mensual. El tractament està relacionat amb retards en el desenvolupament global, dificultats en la relació i la comunicació, llenguatge motrius i altres qüestions complexes que venen donades per síndromes o patologies més greus com dificultats en la criança i els hàbits de dormir i l'alimentació.

Els infants que reben més atenció al CDIAP del Pla d'Urgell són els que estan compresos entre els 2 i els 3 anys. El volum d'infants que passen per aquest servei durant l'any suposa un 9,5% del total de la comarca d'entre 0 i 6 anys. Segons les tècnics és una xifra assumible però elevada dins la mitjana ja que el servei a la comarca està pensat per atendre un 5% del total d'infants en aquesta franja d'edats.

Com a novetat, el centre ha rebut un increment de partida pressupostària de 10.000 euros per als propers anys que permetrà ampliar en 200 hores l'atenció que es venia donant fins ara degut a l'elevat volum de demanda. Així ho ha explicat la tècnic Lourdes Fort, que ha matisat que aquest reforç d'hores servirà per millorar ''l'atenció directa'' als infants.