VIH

L'Associació Antisida de Lleida detecta un positiu i deu sífilis en les 314 proves ràpides durant el 2018

L'entitat ha instal·lat aquests dies taules informatives i espais on fer-se la prova en diferents facultats de la UdL

per Redacció, 23 d'octubre de 2018 a les 17:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Antisida de Lleida ha realitzat 314 noves proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) de gener a setembre del 2018, de les quals una ha resultat positiu en VIH i deu en sífilis. L'any 2017, l'entitat va dur a terme un total de 569 proves, de les quals tres van resultar positives en VIH i vuit en sífilis.

Els dies 22, 23 i 24 d'octubre se celebra la Setmana de la Prova a la Universitat, una iniciativa de l'Associació Antisida de Lleida per acostar la prova gratuïta, ràpida i confidencial al públic universitari, que sovint té dificultats d'accés per fer-se aquesta prova a la seu de l'entitat. Les Facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social; Medicina i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida acullen aquests dies taules informatives i espais on fer-se la prova ràpida del VIH.


Del 19 de novembre al 5 de desembre, tindrà lloc la Setmana Europea de la Prova en què es realitzarà la prova ràpida del VIH en diferents punts de la demarcació de Lleida com ara en centres de salut. En aquests espais s'informarà sobre la importància del test ràpid del VIH per permetre a la persona beneficiar-se d'un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

L'Associació Antisida de Lleida és l'única entitat no governamental que promou activament a la demarcació la prevenció de la salut afectivo sexual en aquest àmbit i que incideix directament a aquelles persones que han pogut tenir una conducta de risc. "És important poder oferir de manera confidencial i voluntària un tracte personalitzat i professional en la matèria", segons ha assenyalat el president de l'associació, Joan Fibla.

 

 

Participació