El PDECat reclama que la Paeria reprovi el rei Felip VI

La formació presenta una moció on també rebutja que el govern del PSOE recorri la proposta al Constitucional

Felip VI, amb Letizia i la seva filla
Felip VI, amb Letizia i la seva filla | Europa Press
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:37h
El grup municipal del PDECat i Unió portarà al ple de l'Ajuntament de Lleida d'aquest divendres una moció en defensa de la sobirania del Parlament, d'adhesió a la resolució aprovada a la cambra catalana per reprovar el rei Felip VI i a favor de l'abolició de la monarquia.

El text defensa que "el Parlament ha de poder debatre i acordar sobre els temes que consideri oportuns sense límits ni censures" i reclama donar un suport explícit a la resolució presentada l'11 d'octubre pel grup d'En Comú Podem i aprovada per àmplia majoria, en què es condemnava el discurs del rei Felip VI del 3 d'octubre del 2017, després de l'1-O. Entre els acords que inclou la moció també hi ha el rebuig a la decisió del govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional contra aquesta resolució del Parlament.

El president del grup municipal del PDECat a la Paeria, Toni Postius, ha explicat que la proposta arriba en paral·lel a la proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) perquè els ajuntaments catalans promoguin mocions on es demani l'abolició de la monarquia.

Postius considera que "la ciutat de Lleida ha de demostrar clarament que està al costat del país i al costat de les nostres institucions". "El Parlament ha de tenir la plena sobirania per poder acordar i decidir tot allò que li sembli oportú en base a la llibertat d'expressió i a les llibertats polítiques que emparen qualsevol sistema democràtic", ha afegit.

Segons Postius, "tot i que ara el govern espanyol està comandat pel partit socialista, continuen en la mateixa dinàmica del PP de recórrer al Tribunal Constitucional per impedir que tirin endavant les propostes del Parlament que no els agraden". En aquest sentit, espera que la Paeria faci "un pronunciament clar" en defensa de "la llibertat per debatre sobre els temes que es considerin oportuns, sense limitacions ni censures".