permís de paternitat

El TC no veu discriminatori que el permís de paternitat sigui inferior al de maternitat

Els magistrats al·leguen que la dona té "realitats biològiques diferenciades" que justifiquen un permís més llarg

per Redacció, 23 d'octubre de 2018 a les 13:39 |
Un pare amb la seva filla | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del Tribunal Constitucional no veu discriminatori que el permís de paternitat sigui inferior al de maternitat. El tribunal ha resolt, d'aquesta manera, un recurs d'empara d'un pare de família que va tenir un fill el setembre del 2015 i que demanava que el seu permís fos equiparable al de la mare.

La sentència justifica que una mare té unes "realitats biològiques diferenciades" i que requereix d'una "protecció integral" de la seva salut. Per tant, entén que "els avantatges" en el permís per a les mares no es poden considerar discriminatòries per als homes. Actualment, el permís de maternitat és de 16 setmanes per a les mares i 5 per a l'altre cònjuge (des del juliol de 2018). En l'acord de pressupostos entre govern espanyol i Podem, es planteja que els permisos siguin iguals i intransferibles i que s'assoleixi de manera progressiva fins el 2021.

 

Resolució el TC sobre el permís de paternitat by naciodigital on Scribd

 

Participació