Mor als 55 anys Jordi Escolà, alcalde d'Àreu

Escolà impulsava la Milla Vertical i la Mini-Milla d'Àreu

Jordi Escolà al cim de la Pica d'Estats
Jordi Escolà al cim de la Pica d'Estats | Arxiu
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:13h
L'alcalde de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Àreu, Jordi Escolà, ha mort als 55 anys com a conseqüència d’una malaltia. Recordat per la seva tasca en el consistori i com a agent impulsor d'activitats per la defensa de la Vall Ferrera i del territori, també era l'organitzador i cap de cursa de la Milla Vertical d'Àreu.

La Milla Vertical era el projecte personal d'Escolà, la carrera per muntanya emblemàtica d'Àreu que té com a origen el llibre L'edat de les pedres, de l'escriptor pirinenc Pep Coll, on rescata la llegenda de l'Home que corria més que el sol, que passa en un poble que ben bé podria ser la petita població pirinenca d'Escolà.

Conta la llegenda que “la vigília de la Festa Major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a l'inici de la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la Festa Major.”

I és que la característica d'aquesta cursa, que arriba al punt més alt del Monteixo (2905 metres), és que en lloc de competir contra el cronòmetre, es competeix contra el sol. Jordi Escolà també va adaptar la cursa als més menuts, amb la Mini-Milla, per tal de que tothom hi pogués participar. 

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a Àreu a les 16:30h.