Avancen les obres de la C-28 entre Baqueira i el límit del Pallars Sobirà i l'Aran

Els treballs tenen un pressupost de 6,9 milions d'euros

Estació de Baqueira
Estació de Baqueira | ACN
Redacció
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:25h
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest divendres les obres de millora que està executant la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per millorar el traçat de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran.

Els treballs, que compten amb una inversió de 6,9 milions d'euros, estan en marxa des de l'agost passat i tenen un termini d'execució de 15 mesos, distribuïts entre les temporades de primavera i estiu fins el 2020, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona. L'actuació de condicionament abasta el tram d'uns quatre quilòmetres situat entre l'anomenat revolt del Tonyon i el límit comarcal, poc abans del port de la Bonaigua.

La carretera actual discorre a mig vessant, amb un traçat bastant irregular, condicionat pel terreny i en la majoria dels trams, l'amplària de la carretera és d'entre cinc i sis metres.

Les obres consisteixen principalment en l'eixamplament de la carretera fins a aconseguir una calçada de 7 metres, 3,5 d'ample per carril de circulació, un altre mig metre per col·locar la barrera de seguretat, i una cuneta transitable d'un metre d'amplada.

Barreres antiallaus

En la C-28, la Conselleria té en fase avançada d'execució les obres d'instal·lació d'un sistema de barreres antiallaus a la zona del Cap de Comial, que tenen un pressupost de 3,4 milions d'euros.

L'actuació pretén minimitzar l'afectació derivada de les particularitats climàtiques d'aquesta àrea de muntanya, en què es produeixen periòdicament allaus de neu a la carretera que afecten el trànsit i que amb freqüència comporten el tancament del port de la Bonaigua.