Hem de continuar alerta pel temporal?

Dos dies de llevantada amb tempestes i registres d'aigua de rècord històric al sud del país

Sortida del sol a les terres de l'Ebre
Sortida del sol a les terres de l'Ebre | Agustí Descarrega
Redacció
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:52h

La llevantada ja fa dos dies que porta de corcoll -amb registres històrics- el nord del País Valencià, les terres de l'Ebre i bona part del litoral català. Amb l'entrada del cap de setmana, la pregunta que impera és si cal continuar patint pel temporal? Segons informa aquest dissabte al matí el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges anirà a la baixa després d'un matí en què encara hi haurà precipitacions abundants.

Les xifres espectaculars quedaran enrere de mica en mica. El meteocat manté activats els avisos per intensitat i acumulació de precipitació per les previsions d'aquestes properes hores. També cal estar alerta amb la mala mar. El Montsià i el Baix Ebre, sota la lupa pel risc de pluja fins aquest migdia. A partir de llavors, tot el temporal anirà de retirada. El cel serà ennuvolat en general a tot el país i els xàfecs es focalitzaran cap al Pirineu i Prepirineu.

Amb el pas de les hores, les clarianes aniran fent feina i obriran el cel. El gris serà més abundant al cel que el blau, però la situació serà molt més estable en línies generals.