Lleida, la sisena ciutat més cara de l'Estat per agafar un taxi

Segons un estudi de Facua, Tarragona es troba en primer lloc, Girona es troba al quart lloc i Barcelona al desè

Un taxista tocant un taxímetre
Un taxista tocant un taxímetre | Gerard Fageda
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:06h
Lleida és la sisena ciutat més cara de l'estat espanyol per agafar un taxi, segons un estudi de l'agència de consumidors Facua que ha analitzat les principals 52 ciutats d'Espanya. La capital del Segrià comptabilitza 52 punts sobre 100. Tarragona està en el primer lloc (84 punts), Girona es troba en quart lloc (62) i Barcelona tanca el top-10 de les ciutats amb els taxis més cars (45 punts). A l'altre extrem, les tres ciutats més barates són Arrecife, les Palmes de Gran Canària i Ceuta. 

Segons l'anàlisi, quasi la meitat de les ciutats de la mostra (22) han apujat les seves tarifes respecte el 2017. L'increment més gran de la carrera mínima s'ha detectat a Logronyo, amb un 31,28%. El preu de la carrera mínima en horari diürn ha augmentat un 2,38% en el cas de Barcelona, un 2,17% en el cas de Girona i un 1,81% en el cas de Lleida. Tarragona no ha crescut. 

En l'horari nocturn, Girona ha apujat la tarifa un 3,13% i ocupa el segon lloc a la llista de ciutats que més l'han apujat, per sota de Melilla, que ha crescut un 6,25% respecte el 2017. A Barcelona el preu en horari nocturn ha pujat un 2,38% i a Lleida un 1,72%. Tarragona s'ha mantingut estable. 

Podeu consultar totes les dades en l'estudi de Facua.