La Paeria aposta per tornar a congelar els impostos municipals el 2019

En cas d'aprovar-se la proposta, serà el setè any consecutiu sense augment dels tributs a la capital del Segrià

Montse Mínguez, tinent d'alcalde de la Paeria
Montse Mínguez, tinent d'alcalde de la Paeria | ACN
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:03h
L'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida preveu mantenir la congelació de tots els impostos i tributs el 2019, segons es desprèn del projecte d'Ordenances Fiscals per a l'any vinent que ha donat a conèixer la primera tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea d'Economia i Hisenda, Montse Mínguez, en el marc de la Comissió informativa de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l'Organització Municipal de la Paeria.

En cas d'aprovar-se, la proposta que es durà a aprovació al Ple municipals del dia 26, suposarà el setè any consecutiu sense pujada d'impostos a la ciutat, una mesura que l'Ajuntament de Lleida va posar en marxa per tal de mitigar els efectes de la crisi econòmica i que es segueix mantenint.

Mínguez ha remarcat que la Paeria acabarà aquest mandat havent aplicat una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI), el principal tribut de gestió municipal, d'un 3%, després de les rebaixes aplicades els dos últims exercicis (2017 i 2018). També ha posat de relleu la reducció dels valors cadastrals, concretament en un 39,89%, després de quatre anys seguits de disminucions (del 17% el 2015; del 18% el 2016; del 8% el 2017; i del 4% el 2018).

L'Ajuntament de Lleida també ha estat el primer consistori a introduir una bonificació del 80% en el rebut de l'IBI expressament pensada per les construccions de l'Horta, amb l'objectiu de reduir l'impacte de les noves valoracions cadastrals sobre les edificacions agrícoles i ramaderes, segons ha recordat Mínguez.

La tinenta d'alcalde ha afirmat que l'equip de govern "ha estat sensible amb totes les famílies més vulnerables, ja sigui per la via de les bonificacions o dels ajuts socials, per tal de poder ajudar a reduir l'impacte de les seves obligacions tributàries en l'economia familiar".