El Govern aprova l'increment salarial de l'1,95% per als treballadors públics

La mesura suposarà una despesa d'uns 226 milions d'euros

Elsa Artadi, aquest dimarts després del Consell Executiu
Elsa Artadi, aquest dimarts després del Consell Executiu | ACN
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:07h
El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret llei per fer efectiu l'increment de l'1,95% del salari dels treballadors públics de la Generalitat acordat amb CCOO i UGT en el Marc de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG). 

La proposta del Govern elevava un 0,20% el màxim permès l'increment retributiu als treballadors, fixat en l'1,75% per la Llei de pressupostos generals de l'Estat. Segons es va acordar amb els sindicats, aquest 0,20% també es destinarà a increment retributiu lineal amb caràcter general.

L'augment serà proporcional, de manera que els llocs de treball tenen una retribució inferior tindran un augment proporcionalment superior als que tenen retribucions més altes. En xifres, l'augment de l'1,95% suposarà una despesa de 226 milions d'euros.

El Govern ha justificat que la mesura s'aprovi per decret llei per la situació de pròrroga pressupostària i per la voluntat del Govern d'aplicar de manera immediata les millores en les condicions laborals i retributives dels empleats públics.

D'altra banda, el decret llei aprovat aquest dimarts també inclou el cobrament del 100% de les retribucions des del primer dia per incapacitat temporal. Això vol dir que cobraran tot el sou en cas d'estar de baixa, en tots els supòsits i des del primer dia, retornant així a la situació del 2012, abans de l’aplicació de la llei estatal de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.