VÍDEO Multen amb 1.201 euros un home que va maltractar brutalment un porc senglar a Lleida

Els fets es van gravar en un vídeo que a principis d'any es va fer viral a les xarxes socials després que l'associació AnimaNaturalis en denuncies el cas

Imatge de l'home multat
Imatge de l'home multat | Guàrdia Civil
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:10h
Un veí de Lleida ha estat multat amb 1.201 euros per maltractar brutalment un porc senglar que va patir "extenuació, patiment i va quedar en estat de xoc", segons la resolució de l'expedient sancionador al qual ha tingut accés l'entitat AnimaNaturalis.

El passat 23 de gener aquesta entitat animalista va difondre un vídeo a les xarxes socials per intentar identificar l'autor d'un cas de maltractament animal, en què es veia un home dins d'un canal de regadiu, colpejant violentament i intentant ofegar a una cria de porc senglar. AnimaNaturalis va demanar col·laboració per difondre el vídeo i així localitzar l'autor d'aquest suposat delicte de maltractament animal.

També va interposar una denuncia als serveis territorials d'Agricultura. L'entitat considera que la sanció és molt baixa i que s'haurien d'endurir les penes. "Per desgràcia és habitual que aquests casos de maltractament animal passin desapercebuts i quedin impunes. Les sancions són mínimes o fins i tot inexistents, però ara gràcies a la ràpida difusió a les xarxes socials ningú que cometi un acte de violència contra els animals quedarà sense ser perseguit", ha explicat Aïda Gascón, directora d'AnimaNaturalis a Espanya.

Els Agents Rurals van denunciar com a suposat autor de delicte de maltractament animal al veí de Lleida que va ser gravat amb el mòbil per un company a l'interior d'una sèquia del canal de Pinyana, entre Lleida i Alpicat, al Segrià. El vídeo es va compartir amb un grup de WhatsApp de la colla de caçadors de l'infractor. Després de 24 hores el vídeo estava viralitzat i corria per totes les xarxes socials.

La premsa d'àmbit local, nacional i estatal es van fer ressò dels fets. Fins i tot la seva transcendència pública va arribar al Congrés dels Diputats i a proposició d'un partit polític es va demanar una modificació del codi penal per tal que sigui delicte de maltractament de la fauna cinegètica.