El PDECat dona per feta la dimissió de Joan Reñé com a president del partit a Ponent

Fonts de la formació apunten a una renúncia de Reñé en els propers dies

Joan Reñé
Joan Reñé | Àlvar Llobet
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:33h
La desaparició de Joan Reñé de la primera línia política a les terres de Lleida es va efectuant per capítols. Després de la seva renúncia a la presidència de la Diputació, ara li arriba el torn de fer un pas al costat com a líder del PDECat a Ponent.

Després d'una reunió mantinguda aquest dilluns, fonts del partit consultades per aquest diari han donat per feta la marxa de Reñé en els propers dies, per bé que en la trobada no es va arribar a tancar aquesta qüestió, per la qual cosa Reñé continua com a president de la formació. L'alcalde de Fondarella ha estat abandonat pels seus companys de partit, que l'han deixat sol al capdavant de l'organisme provincial i, pel que sembla, també al partit.

Només diversos polítics del Pla d'Urgell han defensat públicament la seva figura, mentre que la resta han optat pel silenci portes enfora i la crítica interna. Reñé va acusar de "deslleialtat" els diputats del PDECat a la Diputació en la seva darrera roda de premsa com a president de l'ens provincial, i va admetre sentir-se "frustrat" per l'actitud dels diputats demòcrates.

A nivell nacional, el president del partit, David Bonvehí, i el secretari d'organització, Ferran Bel, van demanar-li la renúncia com a president de l'ens provincial pel cas de presumpta corrupció en el qual hi estaria implicat.