Crespín considera «desproporcionada» la presó preventiva per als polítics independentistes

El subdelegat del govern espanyol veuria “lògic” que no estiguessin a la presó

Imatge de José Crespín
Imatge de José Crespín | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:19h
El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, considera "desproporcionat" que els polítics i líders independentistes portin "tan en temps en presó preventiva" i, per tant, veuria "lògic" que no estiguessin empresonats. Així s'ha pronunciat des del punt de vista personal, tot i expressar el seu total respecte a la separació de poders.

D'altra banda, Crespín ha reconegut un dèficit d'inversions en infraestructures a la demarcació de Lleida en els darrers anys i ho ha atribuït a "anys de no gestió i de no implicació" per parts dels darrers executius espanyols del Partit Popular. Per posar un exemple, s'ha referit a l'N-230 i a l'A-14 i ha manifestat que els primers projectes elaborats en relació amb la millora o construcció d'aquestes vies daten del 2009.

José Crespín ha defensat la separació de poders executiu i judicial però, d'un punt de vista personal, ha qualificat de "desproporcionada" la presó preventiva per als polítics independentistes, malgrat remarcat que el temps màxim que estableix la llei per aquesta mesura preventiva és de dos anys.

El subdelegat, però, no s'ha volgut pronunciar sobre la petició que pugui acabar fer la fiscalia per als líders independentistes. En relació amb una suposada agressió a una dona a Torrefarrera per col·locar llaços grocs, Crespín ha expressat el compromís de col·laboració institucional perquè "fets puntuals puguin acabar derivant en alguna cosa més greu".