Salut

Salut expedienta l'associació de Josep Pàmies per una conferència sobre un «medicament» contra l'autisme

L'acte s'ha celebrat finalment aquest diumenge a Balaguer, encara que l'organització l'havia suspès

per Redacció , 14 d'octubre de 2018 a les 20:45 |
Josep Pàmies | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut obrirà un expedient sancionador a l'associació Dolça Revolució, presidida per Josep Pàmies, per haver organitzat una conferència sobre l'autisme, que s'ha celebrat aquest diumenge a Balaguer.

En l'acte, segons Salut, s'ha promocionat el producte MMS, declarat medicament il·legal i prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris , tot i que el Govern havia advertit als organitzadors que no estava permès fer-ho. Els organitzadors "no han fet cas" de les advertències i per aquest motiu s'ha incoat expedient, ha argumentat l'executiu. Fonts de la conselleria de Salut han insistit que hi ha evidències científiques que aquest producte "és nociu per a la salut si s'ingereix".


La Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut va advertir els organitzadors i col·laboradors per escrit en l'organització d'aquesta jornada que no es podia fer cap menció, directa o indirecta, d'aquest o de qualsevol altre producte que contingués clorit sòdic o clorit de sodi, ja fos per al tractament de l'autisme o per al de qualsevol altra malaltia.

Davant d'aquests advertiments, els organitzadors van decidir, finalment, suspendre la conferència. No obstant, segons les informacions publicades per Salut, aquesta conferència finalment s'hauria realitzat de totes maneres.


L'organització ha congregat els seus simpatitzants en un punt de Balaguer i després els ha conduit a un espai on s'ha parlat d'aquest suposat medicament, segons fonts properes a la conselleria de Salut, que han confirmat que observadors de la conselleria han presenciat els fets. A més, també s'ha fet una difusió en directe via xarxes socials.

 

Participació