El PSC veu encertada la dimissió de Reñé perquè la situació era «insostenible»

Els portaveus del grups del PSC i UA, Enric Colom i Paco Boya, han reiterat "el respecte a la presumpció d'innocència"

Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:57h
Imatge d'arxiu del grup municipal del PSC
Imatge d'arxiu del grup municipal del PSC | Àlvar Llobet
El grups del PSC i Unitat d'Aran a la Diputació de Lleida han valorat com "encertada" la decisió del president de la institució, Joan Reñé, de dimitir després de la seva detenció la setmana passada en el marc d'una investigació per un presumpte cas de corrupció, tot i posant per davant la presumpció d'innocència.

El PSC i UA han expressat el seu compromís "per garantir l'estabilitat i normal funcionament" de la corporació. Des d'ERC també han expressat el seu respecte a la presumpció d'innocència però consideren la dimissió de Joan Reñé "lògica i desitjable pel bé de la institució".

Els republicans volen veure si l'encara president també renúncia o no a l'acta de diputat. En cas contrari no descarten emprendre algun tipus de mesura, després d'aparcar la moció de censura amb què havia amenaçar Joan Reñé.

Els portaveus del grups del PSC i UA, Enric Colom i Paco Boya, han reiterat "el respecte a la presumpció d'innocència" però han qualificat d'"encertada" la decisió que ha pres Reñé d'aparat-se de la presidència de la Diputació de Lleida. Tot i no voler "avançar-se a decisions judicials", els socialistes consideren que la situació a la institució "havia esdevingut insostenible" després de detenció de l'encara president.

En aquest sentit, Enric Colom ha manifestat que "si Reñé realment volia preservar la imatge de la corporació, havia d'haver fet un gest el dia en què se'l va detenir i no esperar que siguin els seus companys qui l'acabin pressionant perquè acabi donant el pas". El portaveu socialista a la diputació lleidatana ha explicat que ha estat el mateix Joan Reñé qui li ha comunicat la decisió aquest matí quan s'han trobat a la corporació.