Joan Reñé reitera la seva innocència i acusa els diputats del PDECat de «deslleialtat»

L'expresident de la Diputació lamenta la campanya que s'ha creat contra ell i carrega contra la poca capacitat de resistir per part dels seus diputats

11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:57h
Imatge de Joan Reñé
Imatge de Joan Reñé | Àlvar Llobet
Joan Reñé ha anunciat aquest dijous a la tarda que abandona el càrrec de president de la Diputació de Lleida, però ha reiterat la seva innocència en relació a l'operació policial anticorrupció que l'implicaria en presumptes cobraments de comissions.

Davant dels mitjans de comunicació i sense cap diputat al costat, Reñé ha lamentat que s'hagi creat una campanya contra ell, alhora que ha assegurat que ha fet un pas al costat per preservar la institució provincial.

Reñé ha tingut paraules molt dures contra el seu partit, a qui ha acusat de deslleialtat els diputats que li van demanar la dimissió en una reunió el passat dilluns. Reñé ha reconegut sentir-se “frustrat” pel poc suport dels seus companys en els darrers dies, i ha lamentat que no hagin tingut la capacitat de “resistir les pressions”. 

Tot i que Reñé ha presentat la seva renúncia com a president de la Diputació de Lleida, ha deixat clar que seguirà com a diputat a la corporació provincial. En deu dies haurà de convocar un ple que accepti la seva renúncia i després caldrà convocar un altre ple per escollir el nou president de la Diputació, encara que no ha concretat quan el convocaria.