Larrosa demana la col·laboració del Ministeri de Cultura amb el Pla de muralles de Lleida

L'acte oficial d'inici d'obres del Museu d'art de la ciutat tindrà lloc entre mitjans de novembre i desembre

Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:51h
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha demanat al Ministeri de Cultura la seva col·laboració en el Pla de muralles de la ciutat que està redactant l'Ajuntament de Lleida i que afecta a les muralles existents al subsòl i en superfície, tant de l'entorn de la Seu Vella com de Gardeny.

Larrosa ha valorat positivament la predisposició del ministeri a participar-hi en el marc de la reunió que ha mantingut aquest dimarts a Madrid amb el director general de Belles Arts i responsable de Patrimoni del Ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca. L'alcalde de Lleida també li ha comunicat que l'acte oficial d'inici d'obres del Museu d'Art de Lleida tindrà lloc entre mitjans de novembre i desembre.

En la mateixa trobada, l'alcalde de Lleida ha informat al representant del ministeri que la setmana vinent mantindrà una reunió amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, per treballar conjuntament "en la presentació dossier del que hauria de ser la fase final de la candidatura del conjunt monumental de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco", ha explicat el paer en cap.

Fèlix Larrosa també ha traslladat als responsables de la direcció general de Belles Arts i Patrimoni del Ministeri de Cultura l'agraïment per l'aportació estatal de més d'un milió d'euros al projecte del nou Museu Morera. L'alcalde de Lleida ha explicat que l'acte oficial d'inici de les obres del Museu d'Art de Lleida tindrà lloc entre la segona quinzena de novembre i primera de desembre d'enguany.

D'aquesta manera, "comença el que ha de ser el principal equipament museístic de la ciutat, un projecte que tira endavant gràcies a l'aportació de l'Estat, els fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament". Larrosa ha remarcat que el nou museu "és un projecte cultural emblemàtic". "Un nou continent en el que passen moltes coses i hi ha moltes coses per explicar", ha assenyalat.