El PDECat es planteja unir-se al PSC per fer fora l'alcalde de Balaguer d'ERC

El socialista Carlos Garcia assegura que els pressupostos s'han aprovat d'una manera "il·legal", però no té intenció de portar-ho als tribunals | Josep Maria Roigé diu que el seu partit hi donarà suport si és pel bé de la ciutadania i hi ha un projecte de ciutat

08 d'octubre del 2018
Actualitzat el 09 d'octubre a les 8:58h
Carlos Garcia, líder del PSC de Balaguer
Carlos Garcia, líder del PSC de Balaguer | Àlvar Llobet
Balaguer podria canviar d'alcalde en les properes setmanes si prospera la moció de censura que el PSC s'està plantejant contra el republicà Jordi Ignasi Vidal. El motiu, l'aprovació dels pressupostos i la discussió en els tràmits de presentació de les al·legacions per part de PDeCAT, PSC i el regidor no adscrit.

Vidal va tirar endavant els nous comptes el passat 21 de setembre sense atendre la documentació en contra dels grups opositors atès que considerava que les reclamacions no s'ajustaven al que hauria de ser una al·legació d'acord amb l'article 170.2 de la Llei d'Hisendes Locals. En aquest context, el líder del PSC, Carlos García, apunta que els papers presentats sí poden ser entesos com al·legacions, per la qual cosa afirma que els pressupostos han quedat aprovats d'una manera "il·legal". Tot i això, el polític socialista no té intenció de portar aquest cas als tribunals com així li ha demanat Vidal des de Ràdio Balaguer: "Si diu que és il·legal, que ho porti als jutjats", ha dit l'alcalde, que ha explicat que els partits que veuen bé la moció "hauran d'explicar molt bé la seva decisió".

Garcia diu que la seva tasca és la política, i per això farà us de la "eina" que li permetria acabar amb el govern actual d'ERC.

La formació que té la clau d'aquesta moció és el PDeCAT de l'exalcalde Josep Maria Roigé, que tot i assegurar que no va contra ningú sí que veu amb bons ulls el plantejament del PSC si va acompanyat d'un projecte de ciutat. Roigé creu que s'han de deixar de banda les tesis polítiques a nivell nacional i que, en casos com aquest, s'han de posar sobre la taula les qüestions que afecten directament els ciutadans de Balaguer. "El que hem de fer ara és asseure'ns, mirar si tenim la majoria i estudiar per a què ha de servir aquesta moció", assevera Roigé.

El PSC discutirà durant aquest mes d'octubre amb la militància la proposta de moció de censura contra Jordi Ignasi Vidal. Els socialistes tenen actualment tres regidors i necessitarien el suport dels cinc edils del PDeCAT i el del regidor no adscrit, Albert López. La votació per tombar l'actual alcalde comportaria, en el cas que reeixís, un debat al voltant de qui seria el nou alcalde de la ciutat, que ho seria fins el proper mes de maig.