Mollerussa entrarà al Guiness després d'exposar mig miler de vestits de paper en un mateix espai

La certificació oficial arribarà en un parell de mesos

Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:02h
Imatge d'unes nines amb vestits de paper
Imatge d'unes nines amb vestits de paper | ACN
338 vestits i 162 vestits de nina, tots ells de paper, permetran a la capital del Pla d'Urgell, Mollerussa, l'entrada al llibre Guiness dels rècords. Per aconseguir-ho, se'ls va demanar que exposessin en un mateix espai 300 vestits, una xifra que han superat omplint no només l'escenari i la platea el teatre de l'Amistat, sinó tots els passadissos i l'entrada de l'edifici.

Segons la coordinadora d'aquesta fita rècord, Carme Polo, ho han aconseguit i suposa "un reconeixement" pels creadors del certamen dels vestits de paper i de totes les modistes que hi participen any rere any. La propera desfilada de vestits de paper es farà el 15 de desembre, data en què esperen haver rebut la certificació Guiness.

"Ens vam proposar amb l'Ajuntament i el Museu que els vestits de paper tinguessin més projecció internacional i vam creure que el rècord Guiness podria ser interessant". Així va començar tota aquesta fita, explica la coordinadora i periodista Carme Polo que diu que s'ho van "proposar" i ho han "aconseguit".

Polo detalla que des del World Record Guiness els van aconsellar que per aconseguir-ho havien d'exposar 300 vestits en un mateix espai. "Al teatre l'Amistat hi hem posat 338 vestits de paper i 162 vestits de nina". El teatre no només té plena la platea i l'escenari sinó que també omple passadissos i l'entrada de l'edifici.

Polo ha explicat que per aconseguir el rècord han sumat els 90 vestits de l'exposició permanent del Museu i la resta de vestits del fons del mateix museu. " Són vestits de gran qualitat perquè són els guanyadors de cada any". "

"Ara hem fet una afirmació comptant cada vestit i hem d'enviar tota la informació i documentació i la fitxa de cadascun dels vestits" als membres del World Record Guiness perquè "en un parell de mesos" ens enviïn la certificació oficial, diu Polo.