Calvet diu que el PDeCAT prendrà «decisions sense feblesa» sobre el cas de la Diputació

El conseller de Territori assenyala que esperaran a l’aixecament del secret de sumari per veure si des de Carreteres no s’ha actuat correctament

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | Arxiu
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:47h
El conseller de Territori i també membre de la direcció del PDeCAT, Damià Calvet, ha valorat el suposat cas de corrupció que ha afectat la Diputació de Lleida i ha assegurat que en el marc de la premissa de "tolerància zero’’ a la corrupció, el partit prendrà les determinacions que hagi de prendre "sense cap feblesa".

L’operació "Boreas" que van portar a terme dimarts els Mossos d’Esquadra per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Lleida va comportar la detenció del president de la Diputació, Joan Reñé, i 23 persones més. Entre aquestes també hi havia el cap de Carreteres a Lleida, Josep Benet, de qui Calvet ha dit que hi ha parlat però ara cal esperar l’aixecament del secret de sumari per saber si des de ‘’l’actuació quotidiana d’aquesta persona'' s'ha fet alguna cosa malament.

En el marc d’una visita als serveis territorials del Departament a Lleida, Calvet ha dit que es van assabentar de les diligències practicades a la Diputació de Lleida i a la delegació a Lleida de Carreteres pels mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha valorat que com a Departament estaran atents a què les institucions facin el que han de fer, que és "prestar el seu servei amb honestedat i transparència’’. En qualsevol cas, segons el conseller, "no sembla que hi hagi relació entre la diligència i el que és l’actuació del servei de Carreteres, sinó que es tracta d’un assumpte més aviat a nivell personal", en relació a Josep Benet.

Calvet ha insistit que estan pendents, "amb molta tranquil·litat", de l’aixecament del secret de sumari i la posterior declaració davant del jutge dels investigats. Així mateix, ha indicat que a nivell de PDeCAT, partit del qual és president a Lleida Joan Reñé, la formació està compromesa amb la transparència i la corrupció zero, per la qual cosa "es prendran les determinacions que s’hagin de prendre sense cap feblesa".