CUINA

Conill amb escamarlans i picada d'ametlles

La recepta de la blocaire gastronòmica Dolors Mateu

per Dolors Mateu , 4 d'octubre de 2018 a les 23:22 |
Conill amb escamarlans | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
És un plat gens complicat, us portarà poca feina, quedarà molt bo i és perfecte per al dia en que tingueu convidats, ja que a més si es realitza de vigília queda molt millor.


Ingredients per a 4 persones:


1 conill a trossos petits

8-12 escamarlans


1 ceba gran

1 cullerada de tomàquet fregit


1 culleradeta de mel

500-600 cc. brou de peix

1 all

12 ametlles

1 llesca petita de pa torrat

julivert, pebre negre, sal

oli d'oliva verge extra


En una cassola amb oli calent fregiu els escamarlans, mig minut per costat. Salpebreu i reserveu.

En aquest mateix oli daureu el conill. Salpebreu i reserveu.

Incorporeu a la cassola la ceba picada, sofregiu durant uns 5-7 minuts.

Afegiu el tomàquet fregit i la mel, remeneu i aboqueu el brou.

Poseu el conill reservat, baixeu el foc, tapeu la  cassola i deixeu coure aproximadament una hora. Rectifiqueu de sal i pebre.

Mentrestant, piqueu en un morter l'all pelat, el pa torrat, les ametlles i el julivert, ho  afegiu a la cassola, remeneu bé, poseu els escamarlans i deixeu coure 5 minuts.


NOTA: De vigília estarà millor, però perquè els escamarlans no es coguin massa i quedin secs, no els afegiu fins que escalfem el plat per a  menjar-lo, els guardem en un recipient a part i tapat a la nevera.

** Si al final veiéssiu que queda una mica sec, se li pot afegir més brou. 

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten. 

 

 

 

 

 

 

Participació