El judici pel cas Nadia s'allarga un dia més del previst en ajornar-se els informes de les parts

El fiscal manté la petició de sis anys de presó per a cadascun dels acusats per estafa o, subsidiàriament, apropiació indeguda i les defenses l'absolució

Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:20h
Els pares de Nadia, al jutjat
Els pares de Nadia, al jutjat | ACN
La tercera jornada del judici pel cas Nadia ha acabat a dos quarts de set de la tarda amb les conclusions de les parts. En elles, el fiscal ha anunciat que manté la petició de sis anys de presó per a cadascun dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, per un delicte continuat d'estafa.

Ha afegit, però, que en cas que la Sala consideri que els fets no són constitutius d'un delicte d'estafa, es condemni, de manera alternativa, als acusats per un delicte d'apropiació indeguda, mantenint la mateixa petició de pena de sis anys de presó.

Les defenses, per la seva banda, han demanat l'absolució dels dos acusats perquè neguen cap engany ni qualsevol tipus de participació en els fets dels quals se'ls acusa. A petició de la defensa, la presentació dels informes de les parts s'ha ajornat a demà divendres, quan està previst que quedi vist per sentència.

En el cas de Fernando Blanco, però, el seu advocat, David Peña, ha introduït que, de manera subsidiària, es condemni el seu client a la pena mínima de dos anys de presó. Demana que s'apliquin els atenuants de prescripció dels fets (en relació a les acusacions referents al 2010), de dilacions indegudes, ja que han passat vuit anys des dels primers fets que es denuncien fins a la celebració del judici i de reparació del dany ja que l'any 2016, ha dit, es va començar a tornar els diners a aquelles persones que ho van demanar, fins que el jutjat va ordenar bloquejar els comptes.