Surten a la llum converses telefòniques que implicarien Reñé en irregularitats de contractació

El càrrec de la Diputació, Enrique Regaño, parla amb l'empresari Niubó: "El xèrif m'ha dit que endavant"

Joan Reñé sortint de la Diputació amb la policia
Joan Reñé sortint de la Diputació amb la policia | ACN
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:19h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, està essent investigat per presumptes delictes de corrupció. Tot i que el polític del PDeCAT assegura que mai no ha cobrat comissions, la seva figura està en tela de judici després de la seva detenció i de les converses telefòniques que han sortit a la llum i que l'implicarien en una trama de contractacions irregulars.

Segons publica La Vanguardia, els Mossos d'Esquadra van interceptar el 10 de juny del 2016 una conversa entre el director de Serveis de Vies i Obres de la Diputació, Enrique Regaño, i el directiu de l'empresa Enginyeria Inalba, Esteve Niubó, en la qual es parla d'una presumpta contractació a dit; "Tinc llum verda per la carambola a tres bandes que et vaig comentar l'altre dia", diu Regaño, que assegura que ja ha parlat "amb el xèrif". La policia sospita que el "xèrif" podria ser el mateix Reñé, que podria haver cobrat entre el 3% i el 8% en termes de comissió.

La Fiscalia porta recopilant informació des de fa quatre anys, i tindria sobre la taula un document que acreditaria que els empresaris sabien el resultat de les adjudicacions abans que es fessin públiques. En aquest context, Regaño li diu a Niubó en una conversa el 18 de juliol del 2016 que sense un informe seu "el projecte no te'l donen".

En una altra conversa, els germans Niubó parlen sobre contractacions i un d'ells diu que té "el sobre", una afirmació que els investigadors creuen que seria una informació sobre adjudicacions que els hi permetria tenir avantatge.