Sort canviarà el nom del carrer de la Constitució per «1 d'Octubre»

El caràcter de la consulta veïnal no és vinculant i la decisió la prendran els 11 regidors del consistori

La placa del carrer Constitució de Sort està pintada de vermell com a mostra de rebuig
La placa del carrer Constitució de Sort està pintada de vermell com a mostra de rebuig | ACN
Ivet Eroles
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:30h

Coincidint amb el primer aniversari de la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, els veïns i veïnes de Sort han votat favorablement per canviar el nom del carrer de la Constitució per 1 d'Octubre. Ho han fet mitjançant una consulta popular que ha rebut prop d'un 100% de vots a favor.

Amb dades facilitades per l'Ajuntament de Sort, un total de 143 persones han participat a la votació, amb 140 vots a favor, 1 en contra i 2 en blanc. La iniciativa ha sorgit dels i les veïnes del carrer de la Constitució, i tal com va explicar Ramon Monterde, alcalde de Sort, l'equip de govern podia fer aquest canvi directament sense necessitat de fer una consulta, però es volia conèixer la "voluntat real del poble".

Per procedir a la votació, s'han utilitzat les urnes que van protagonitzat el referèndum del primer dia d'octubre d'ara fa un any i a les paperetes es preguntava si es volia canviar el nom, amb opció pel Sí i pel No.

La decisió final està en mans dels 11 regidors de l'ajuntament

Aquest ha estat un sondeig que no té caràcter vinculant, la determinació final la prendran els 11 regidors de l'Ajuntament de Sort en representació del poble en conjunt. Queda per determinar quan es podrà debatre en el ple de l'Ajuntament. Si el canvi de nom es fa efectiu, l'edifici de l'ajuntament de la capital del Pallars Sobirà farà cantonada amb el carrer 1 d'Octubre, i és que la via està al centre de la localitat, a uns metres del carrer Major.

Des de feia un temps, la placa del carrer de la Constitució havia aparegut pintada de vermell en senyal de rebuig per aquest nomenclàtor. A poques passes d'aquest carrer, la jornada de votació i de rememoració de l'1 d'octubre ha comptat amb la lectura de poemes, un sopar popular i música en directe.