ERC acusa Reñé d'haver esquitxat la Diputació amb l'«ombra de la corrupció» i demana responsabilitats

El PSC anuncia que també en demanarà "en cas que es demostri la corrupció a la corporació", després de la detenció del president Reñé

Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:24h
Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació
Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació | Arxiu
El grup d'ERC a la Diputació de Lleida reclama a l'equip de govern que "s'assumeixin les responsabilitats que pertoquin per preservar la institució", després de la detenció aquest dimarts del president de l'ens, Joan Reñé, "atesa la magnitud del cas i la dimensió dels fets investigats". Des del PSC han anunciat que també demanaran "responsabilitats polítiques" però "en cas que s'acabés demostrant la corrupció de CDC a la Diputació de Lleida". Ambdós formacions han coincidit en reclamar a la justícia que la investigació es porti a terme amb la "màxima celeritat" possible.

A més de Reñé, l'operació duta a terme aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una investigació judicial ha comportat la detenció d'altres 25 persones i diversos registres, entre els quals al Palau de la Diputació de Lleida i a l'edifici de l'Organisme de Gestió i Recaptació de Tributs de la institució.

ERC ha lamentat a través d'un comunicat "que la principal institució de la demarcació de Lleida, s'hagi vist esquitxada per l'ombra de la corrupció", després de la detenció de Reñé en el marc d'una investigació per un suposat delicte de corrupció en la contractació d'una empresa per part de la Diputació de Lleida.

Des d'ERC han defensat que, "avui més que mai, és necessari exercir un model de governança republicana des de totes les institucions" basat "en els valors de la transparència, l'ètica, l'honestedat, la gestió eficient i objectiva dels recursos", així "com també la clara vocació de servei a la ciutadania".

El PSC espera que "s'aclareixi amb celeritat la investigació"

El PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran també ha demanat que "s'aclareixi amb celeritat la investigació a la Diputació de Lleida" relacionada amb el presumpte "pagament il·legal de comissions a Convergència Democràtica de Catalunya", que ha portat als Mossos d'Esquadra a detenir 26 persones aquest dimarts, entre les quals el mateix president Joan Reñé. En aquest sentit, el PSC ha anunciat que "demanarà responsabilitats polítiques en cas que s'acabi demostrant la corrupció de CDC a la Diputació de Lleida".

La Federació del PSC ha fet una crida a "tenir la màxima confiança en la investigació i el procediment judicial". En aquest sentit, la formació considera que "les sospites i casos de corrupció que han esquitxat i esquitxen Convergència no ajuden en res a evitar el descrèdit que sovint es percep des de la ciutadania cap a la política". Per això, el PSC veu "imprescindible tenir unes administracions públiques transparents, que deixin enrere les males praxis del passat i gestionin correctament els recursos públics".