Absolen la coordinadora d'una AMPA de Lleida acusada d'apropiar-se de 3.500 euros

Va ser condemnada a un any i mig de presó pel penal 1 però la Sala ha estimat el recurs de la defensa i considera que no hi ha prou proves per incriminar-la

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:12h
L'Audiència de Lleida ha absolt la coordinadora de projectes i activitats de l'AMPA d'una escola del barri de Pardinyes de Lleida, acusada d'haver-se apropiat de 3.500 euros, entre els anys 2013 i 2014, que els pares havien pagat en efectiu per activitats extraescolars o el servei de menjador dels seus fills.

La dona va ser condemnada pel jutjat penal 1 de Lleida a un any i mig de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda i a indemnitzar a l'AMPA de l'escola amb els 3.500 euros que denunciaven que s'havien apropiat. La defensa de la dona, però, va recórrer aquesta sentència perquè considerava que no havia quedat provat que aquests diners se'ls quedés ella ni que haguessin passat a formar part del seu patrimoni.

El judici va tenir lloc el 18 de gener, la sentència es va emetre el 5 d'abril i ara l'Audiència ha estimat el recurs de la defensa i considera que no hi ha prou proves per incriminar-la.
Segons van denunciar membres de l'AMPA durant el judici, es van adonar que els diners no havien arribat al seu destinatari quan alguns proveïdors es van queixar que no havien cobrat i quan es van adonar que la tresoreria de l'AMPA estava en números vermells.

Segons van declarar els pares i mares, l'acusada era la persona que s'encarregava de recollir els diners tot i que no els lliurava cap rebut. L'acusada va negar haver-se quedat amb res i va assegurar que els diners els guardava en un calaix.

La fiscalia considerava que ella era la responsable que aquests diners desapareguessin ja que era ella qui els gestionava. El jutjat penal 1 de Lleida va donar la raó a la fiscalia i a l'acusació particular però l'Audiència ha admès el recurs de la defensa. La Sala considera que la gestió econòmica del centre era "defectuosa" i molt "desastrosa" però que "no es pot afirmar, amb un grau de certesa suficient, qui era el responsable de la custòdia i gestió dels diners que rebia l'acusada i que ella, sense cap tipus de control ni supervisió posterior, es limitava a ficar en un calaix".