Multitudinària manifestació d'estudiants a Lleida, que acaba amb aldarulls a la subdelegació

La marxa ha transcorregut des del Rectorat amb crits a favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:59h
Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
La manifestació d'estudiants convocada per Universitaris per la República a Lleida coincidint amb el primer aniversari de l-O ha estat multitudinària i ha aplegat unes 2.500 persones, segons els organitzadors. La marxa ha sortit a les dotze del migdia des del Rectorat agrupant estudiants de les diferents facultats, instituts i també gent dels CDR que estaven fent accions des de primera hora del matí.

Els manifestants s'han dirigit fins a la subdelegació del govern espanyol a Lleida on hi ha hagut aldarulls sense incidents quan alguns dels concentrats han empès dels tanques de seguretat i aquestes han quedat amuntegades les unes damunt les altres. Furgonetes de la policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial a la zona d'accés a l'edifici. Tot i que els organitzadors han donat per finalitzada la protesta pels volts de les dos de la tarda, la gent s'ha mantingut concentrada al davant de la subdelegació.

La marxa ha transcorregut pel passeig de Ronda i el carrer Prat de la Riba i els manifestants han cridat consignes com "lliberta presos polítics", "volem la independència" i "menys policia i més educació". Al punt on hi ha la comissaria de la policia espanyola hi ha hagut un moment de tensió quan ha aparegut un grup de cinc joves que portaven una bandera espanyola i els Mossos d'Esquadra se'ls han endut.