Estudiants catalans fan vaga aquest dilluns per l'1-O

Ceucat demana que les universitats no avaluïn ni obliguin a assistir dilluns

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:52h
La plataforma Universitats per la República i sindicats d'estudiants han convocat vaga estudiantil per aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari de l'1-O.

La convocatòria d'Universitats per la República, sota el lema 'Ni oblit ni perdó', anirà acompanyada de manifestacions a les 12 a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona --a la capital catalana anirà de la plaça Universitat a la plaça Sant Jaume--.

La plataforma, que va protagonitzar manifestacions durant setembre i octubre de 2017, s'ha reactivat i advocat per la mobilització contínua i la unitat dels partits independentistes perquè la Generalitat faci efectiva la república. Universitats per la República ha fet en els últims dies diverses accions: el 20 de setembre va enganxar cartells a les universitats i el 27 va fer un acte polític "Recuperem els carrers".

El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalans (Ceucat), al costat de consells de l'estudiantat de diverses universitats catalanes, ha reclamat als rectors que suspenguin les activitats avaluables i l'assistència obligatòria per no "penalitzar" als universitaris que vulguin adherir-se a la vaga.