El ministre d'Agricultura, sobre els presos polítics: «Tothom sense excepció ha de respectar la llei»

Luis Planas, que ha estat rebut a la Fira de Sant Miquel per una desena de persones amb pancartes dels polítics empresonats, afirma que cal "mirar cap a fora" i que "s'han d'abolir fronteres i no crear-les"

Luis Planas, ministre d'Agricultura
Luis Planas, ministre d'Agricultura | ACN
Redacció
30 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:56h
El titular d'Agricultura del govern espanyol, Luis Planas, ha clausurat aquest diumenge l'edició 64 de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, en la seva primera visita a Catalunya com a ministre. Planas s'ha trobat a l'interior del recinte amb un grup de persones que duien pancartes amb les cares dels polítics empresonats i preguntat per això ha dit que "tothom sense excepció ha de respectar la llei i la Constitució".

Planas ha recordat la seva trajectòria política a Europa i ha considerat que cal "abolir fronteres "no crear-les i que "no s'ha de mirar cap a dins" sinó cap a fora. El ministre també ha parlat de la pesta porcina africana i ha remarcat que cal "tranquil·litat" però també "vigilància". Planas es reunirà aquesta tarda amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

El ministre Planas ha opinat sobre la presó preventiva dels polítics empresonats i ha dit que les qüestions judicials i les polítiques són "diferents" i que tothom sense excepció ha de ser respectuós amb la Constitució i la llei. El ministre ha estat rebut dins el recinte de la Fira per una desena de persones que aguantaven cartells amb les cares dels polítics i exiliats catalans. Planas, que ha posat en valor la voluntat de diàleg del seu govern, ha dit també que les fronteres "s'han d'abolir" i que "mirant cap a fora" es podran fer moltes coses "junts", ha apuntat.