El Robert Capa més desconegut arriba a CaixaFòrum Lleida

"Robert Capa, en color" s'allunya de la icònica fotografia de guerra, en blanc i negre per mostrar una gran varietat de temes com la moda de l’esquí a a Suïssa

Una de les imatges de l'exposició
Una de les imatges de l'exposició | ACN
Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:23h
L'exposició "Robert Capa, en color" s'inaugura aquest dijous al vespre al Caixaforum Lleida. És el primer cop que es pot veure la mostra a Catalunya tal i com han explicat la directora, Maribel Tost juntament amb la conservadora de l’International Center of Photography de Nova York i comissària de l’exposició, Cynthia Young. La mostra, que aplega les instantànies en color més emblemàtiques del fotògraf bèl·lic, té el propòsit de descobrir una de les seves facetes més desconegudes.

Tal i com ha explicat la comissaria Young, "Capa va utilitzar el color en la segona meitat de la seva carrera" i les fotografies que es poden veure en aquesta exposició "no giren entorn de la guerra sinó de l'oci i la diversió", ha apuntat. L'exposició es pot veure per primer cop a Catalunya i estarà a Caixaforum Lleida fins el 27 de gener de 2019.

L’Obra Social ”la Caixa”, i en aquest cas CaixaForum Lleida, fa un pas més amb aquest nou projecte, juntament amb l’International Center of Photography (ICP) de Nova York, i indaga en un dels aspectes menys coneguts de l’obra del fotoreporter hongarès, Robert Capa, a través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes d’elles inèdites fins fa poc.

Robert Capa (nascut com a Endre Ernô Friedmann, Hongria, 1913 – Indoxina (Vietnam) 1954) va fugir del seu país natal quan era un adolescent i es va traslladar a Berlín, on es va inscriure a la universitat. Va ser testimoni de l’ascens de Hitler, cosa que el va portar a mudar-se a París, ciutat on es va canviar de nom i es va convertir en fotoperiodista. Els reportatges que va dedicar a la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i altres conflictes bèl·lics el van fer mereixedor del reconeixement internacional i ser considerat el màxim especialista de la fotografia de guerra del segle XX.