«Canut és un dels grans referents de la cultura i el teatre del país»

El president del Grup Focus, Daniel Martínez, explica que estan "commocionats" per la mort de l'actor i director teatral

Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:13h
L'actor Carles Canut
L'actor Carles Canut | ACN
El president del Grup Focus, Daniel Martínez, ha definit aquest dijous al director i actor teatral Carles Canut com "un dels grans referents de la cultura i el teatre del país". En declaracions a l'ACN, Martínez ha assegurat que estan commocionats per la mort de Canut a l'edat de 74 anys després d'una llarga lluita contra la malaltia que patia.

"Sabíem que es produiria més aviat que tard, però tot i això ens ha commocionat perquè estava molt implicat en Focus en tots els aspectes", ha indicat. De fet, ha assegurat que era "un home complet de teatre" i que a Focus, per exemple, "pràcticament feia tots els papers de l'auca": era actor, director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, director del Teatre Romea, així com assessor personal del Consell de Continguts del Grup Focus i membre del Comitè de Lectura de Nous Textos i Projectes de l’organització. I després a més era amic de molts de nosaltres i amb mi hi havia una amistat ben cultivada".

Martínez ha recordat que Canut portava amb Focus 25 anys, des del 93 quan va fer la primera funció amb el grup i en tot aquest temps va fer 30 espectacles i "pocs membres del Grup Focus es poden enorgullir d'aquesta antiguitat". "És un referent, per a nosaltres ho serà sempre per aquesta vessant de lleialtat a una empresa i a una gent. Canut actuava a la nit i al dia següent ben d'hora estava al despatx de la Fundació del Teatre Romea", ha declarat.

El responsable de Focus ha dit que era una persona molt culte i era molt fàcil mantenir converses amb ell perquè "hi havia pocs temes en els quals no estigués mínimament versat", fins i tot com es conegut de futbol. "Aquí ens barallàvem més", ha admès.

Martínez ha assenyalat que ara no és moment encara de parlar sobre qui substituirà a Canut al capdavant del Teatre Romea. "Aquesta temporada ja està feta i fins i tot alguna cosa de la pròxima, però òbviament es produirà un relleu en el moment que considerem oportú, primer ens hem dedicat a sortir del 'shock' i després a pensar que volem fer una mica més inalterable el record del Carles".