El Govern i l'Estat mantindran una reunió bilateral per abordar la crisi de la pesta porcina

La consellera Teresa Jordà i el ministre Luis Planas mantindran en els propers dies una trobada bilateral juntament amb els representants del sector porcí de Catalunya

27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:38h
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura | ACN
La consellera d'Agricultura del Govern, Teresa Jordà, es reunirà amb el ministre espanyol, Luis Planas, per abordar la crisi de la pesta porcina africana. Segons ha pogut saber aquest diari, Jordà ha parlat aquest dijous amb Planas per demanar-li una reunió pel proper diumenge, dia en que el titular d'Agricultura del govern espanyol serà a Lleida per cloure la Fira de Sant Miquel.

Tot i que des del ministeri s'ha desestimat la trobada per motius d'agenda, sí que s'ha acordat fixar una reunió bilateral en els proper dies per tal d'establir una coordinació entre els dos executius en referència a aquesta qüestió. En aquesta reunió està previst que també hi siguin presents els representants del sector porcí de Catalunya. 

La trobada arribarà després que el Govern català hagi anunciat la creació d'una comissió interdepartamental integrada per Agricultura, Interior, Salut, Economia, Territori i Sostenibilitat, i Treball per tal d'abordar l'alarma per la pesta porcina. Jordà ha dit que un dels objectius de l'executiu és "controlar" els camions de porcs que entren al país, per bé que recorda que aquesta pesta no suposa cap afectació per a les persones.