Els sindicats denuncien «greus mancances» a la presó de Ponent i reclamen solucions davant la conflictivitat

El sindicat reclama inversió per suplir les "deficiències" en infraestructures i un augment de la plantilla

Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:31h
Imatge de la presó de Lleida
Imatge de la presó de Lleida | Àlvar Llobet
El Sector de Presons de CCOO de Lleida denuncia les "greus mancances" que pateix el Centre Penitenciari de Ponent, especialment després de diversos incidents ocorreguts els darrers mesos com ara "agressions a funcionaris i entre interns, morts, aldarulls, amotinaments", que segons el sindicat han suposat "un augment de la inseguretat i conflictivitat" a la presó lleidatana.

Per això, des de CCOO exigeixen a l'Administració un increment de la plantilla per tal de poder donar resposta a les "necessitats reals" de centre, i que s'inverteixi fer front a les "deficiències" en infraestructures que pateix la presó, segons el sindicat. El darrer succés a la presó de Lleida va tenir lloc la matinada de dimarts quan sis reclusos van ser aïllats després de causar destrosses a les seves cel·les arrel d'un tall de llum.

Segons CCOO, la situació de la presó de Lleida respon, sobretot, a la "manca endèmica de personal" al centre i al seu progressiu envelliment; als "trasllats massius i regulars d'interns conflictius" d'arreu de Catalunya que han suposat un augment de la població reclusa i a la decisió "unilateral" de l'ICS "d'alterar el repartiment i administració de la medicació dels interns".

També seria conseqüència de les "deficiències" en infraestructures que hi ha a la presó, segons el sindicat, com ara "càmeres de seguretat que no funcionen, cel·les en mal estat, problemes de subministrament elèctric, i insuficients dispositius de seguretat", entre altres.

Per això, des del Sector de Presons de CCOO de Lleida reclamen a l'Administració, per una banda, un augment de la plantilla "per evitar la sobrecàrrega de treball i l'alteració horària dels funcionaris d'Interior", així com "una revisió i posterior inversió en les deficiències de les infraestructures" del centre.

Així mateix, el sindicat també demana que s'aturi el trasllat d'interns "conflictius" al centre penitenciari lleidatà, "mentre no s'adeqüin les infraestructures i la plantilla a les necessitats reals per garantir un bon funcionament d’aquest centre", i que el repartiment i administració de la medicació es faci com s'havia fet anteriorment.