La biblioteca de les Borges Blanques prepara diferents activitats per commemorar el seu centenari

Va ser una de les quatre primeres projectades per la Mancomunitat, tot i que l'edifici original va ser bombardejat el 1938

Imatge d'una de les exposicions a la biblioteca
Imatge d'una de les exposicions a la biblioteca | Aj Borges Blanques
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:48h
La Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques prepara més d'una desena d'activitats i tallers aquesta tardor per commemorar el centenari de la seva creació. Els actes, que van iniciar-se el 17 de setembre amb una xerrada sobre la poesia completa de Blai Bonet, finalitzaran l'1 de desembre amb un acte institucional.

Es tracta de la celebració dels 100 anys de la biblioteca que la Mancomunitat de Catalunya va projectar a la capital de les Garrigues i que va esdevenir el primer equipament d'aquestes característiques de la demarcació de Lleida i el quart de Catalunya, després de les biblioteques de Valls, Sallent i Olot. Tot i que l'edifici original va ser bombardejat el 1938 i enderrocat durant el franquisme, la biblioteca va renàixer en una ala del palauet del Marquès d'Olivart i es va continuar el llegat amb l'actual biblioteca municipal.

La biblioteca de les Borges Blanques organitza diferents activitats en les pròximes setmanes per commemorar el seu centenari. La primera va ser una ponència sobre la poesia completa de Blai Bonet, que es va dur a terme el 17 de setembre. Aquest dimarts, l'escriptor i professor de l'Institut Josep Vallverdú de la població, Ramon Usall, oferirà una xerrada sota el títol 'Manuel de Pedrolo. Radicalment, la llibertat' per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor.