Vestits de paper

Mollerussa farà el rècord guinness de vestits de paper exposats en un mateix espai

Es podran veure més de 320 peces de la col·lecció que s'ha anat configurant al llarg dels més de 50 anys d'històrica del Concurs Nacional

per Redacció, 25 de setembre de 2018 a les 13:14 |
Un dels vestits de paper de la categoria Fantasia, a Mollerussa | Aj Mollerussa
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els propers dies 6 i 7 d'octubre al Teatre l'Amistat de Mollerussa es farà el rècord guinness de vestits de paper exposats en un mateix espai. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Mollerussa, vol servir per situar a nivell internacional el concurs i també per començar a marcar la trajectòria per optar a la candidatura patrimonial de la Unesco.

Per primera vegada es podran veure tot el fons del Museu de Vestits de Paper i la previsió és que s'exposaran uns 324 vestits de la col·lecció que s'ha anat configurant al llarg dels més de 50 anys d'història del Concurs Nacional. Carme Polo, responsable del concurs, ha remarcat que és hora de "començar a creure que el que tenim a Mollerussa són obres d'art, peces úniques".


L'objectiu és aprofitar el "pòsit" de vestits de paper que hi ha a Mollerussa després de tots aquests anys de Concurs Nacional per fer que el nom de la ciutat surti al llibre dels rècords guinness vinculat a aquesta iniciativa. Així ho ha remarcat l'alcalde, Marc Solsona, que també ha destacat que aquesta proposta s'emmarca en el camí que s'ha de seguir per fer que el Concurs Nacional de Vestits de Paper que es fa cada mes de desembre i que enguany arriba a la 53ena edició, sigui declarat com a patrimoni immaterial per la Unesco.

Al Museu de Vestits de Paper hi ha una exposició permanent de 105 vestits de paper per la qual cosa els dies 6 i 7 d'octubre aquesta mostra es triplicarà arribant als 324 que s'exhibiran entre els diferents espais del Teatre l'Amistat, des del hall a l'escenari, la platea i les llotges. L'exhibició serà oberta al públic de forma gratuïta i els visitants podran fer un recorregut per contemplar tots els vestits.


Els responsables del llibre dels rècords guiness demanen per poder certificar la fita, que se superi el nombre de 300 vestits en exposició, que hi hagi dos testimonis que ho certifiquin, que la mostra es desenvolupi en un recinte acotat, que es cataloguin els vestits i es tradueixi aquesta catalogació a l'anglès, i que tot plegat s'enregistri.

 

Participació