La Crida exigeix implementar el programa «camí escolar, espai amic» i un Pla Integral pel Centre Històric

La formació considera una clara vulneració dels drets dels infants el camí escolar dels tres edificis educatius del centre històric

Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:17h
Imatge de deixalles en un dels camins escolars
Imatge de deixalles en un dels camins escolars | Crida per Lleida
La Crida-CUP denuncia la no implementació del programa “Camí escolar, espai amic” al Centre Històric, aprovat al ple de febrer a proposta d’aquesta formació. La formació considera una clara vulneració dels drets dels infants el camí escolar dels tres edificis educatius del centre històric, (pre-escolar i primària de l’escola Cervantes i del centre Gairoles). Actualment és un camí d’abocadors, deixalles, edificis abandonats, solars bruts, vidres, ferros, cables, culleretes i xeringues.

La Crida creu que "és l'antítesi del que es va aprovar al ple: una  xarxa de mobilitat segura, sostenible i autònoma que millori el coneixement que infants i joves tenen del seu barri i dotar-los d’eines per tal d’identificar situacions de perill. A través del desenvolupament de recorreguts segurs i agradables de casa a l’escola, que ha de fomentar que els joves formulin propostes de millora, participar en l’execució i coresponsabilitzar tota la comunitat com a agent educatiu".

La formació considera que aquesta situació de deixadesa s’agreuja amb el xoc que suposa l’obertura del Call Jueu, un patrimoni en perill de conservació.