El Comú de Lleida comença a elaborar una llista «transversal i ciutadana» per a les municipals

L'agrupació d'electors el culminarà amb unes primàries obertes al carrer que se celebraran al febrer

Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat el 26 de febrer del 2019 a les 11:48h
Pla obert de l'assemblea del Comú de Lleida
Pla obert de l'assemblea del Comú de Lleida | Comú de Lleida
L'assemblea del Comú de Lleida va acordar aquest diumenge celebrar unes primàries per tal de confeccionar la llista electoral, que tindran lloc del 9 al 17 de febrer amb taules de votació repartides per tota la ciutat i l'Horta i amb l'opció que les persones registrades també puguin votar per via telemàtica. Des d'ara, el Comú recull les persones que volen optar a conformar aquesta llista electoral, que vol ser "transversal i ciutadana" amb l'aspiració de "governar la ciutat".

L'agrupació d'electors ja ha obert el període de presentació de candidatures en què persones a títol individual o amb el suport d'organitzacions poden presentar la seva. Aquest procés culminarà en un acte de presentació del conjunt de candidats que tindrà lloc al novembre, previ a l'assemblea de validació de les candidatures prevista pel mes de gener.

Pel que fa al reglament de primàries, l'assemblea del Comú de Lleida va acordar que novament es farà amb un sistema d'elecció obert a tota la ciutadania, alhora que va consensuar que els dos primers llocs de la llista seran per a una dona i un home.

Cal recordar que l'agrupació d'electors va obtenir dos regidors a la Paeria de Lleida en les municipals del 2015. Així mateix, l'assemblea va continuar el debat sobre la forma de candidatura més adequada per afrontar les eleccions municipals del 2019.