VÍDEO Serret, des de Brussel·les: «Després de l'1-O, per a molts catalans ja no hi ha marxa enrere»

En una entrevista a ETB, l'exconsellera d'Agricultura afirma que "aquell dia es van trencar moltes coses" però recorda que la voluntat democràtica és "irreversible"

Meritxell Serret, en una entrevista a ETB
Meritxell Serret, en una entrevista a ETB | ETB
Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:24h

La delegada de la Generalitat davant la Unió Europea, Meritxell Serret, ha assegurat en una entrevista a Euskal Telebista (ETB) que "per molts catalans ja no hi ha marxa enrere". L'exconsellera d'Agricultura ha recordat que aviat farà un any de la celebració del referèndum, "aquell dia es van trencar moltes coses" i ha expressat que té una barreja d'emocions, per la violència policial que van patir les persones que defensaven les urnes i els col·legis i per "l'orgull, la força i la fermesa democràtica que va demostrar la ciutadania aquell dia, crec que ha marcat i marcarà el futur".

Serret també ha expressat que l'1-O," a part de trencar-se moltes coses, es va reafirmar que "la voluntat democràtica que és irreversible".

La mateixa representant del Govern ha lamentat que no pot tornar a Espanya perquè l'empresonarien i ha reafirmat que és una "exiliada". "Són unes circumstàncies peculiars les meves", ha destacat. Serrat ha dit que és conscient que l'etapa que té per endavant serà llarga però assegura que s'ha d'assumir que s'ha de seguir endavant per "trobar el camí democràtic, de respecte mutu, pacífic per aconseguir un escenari de comprensió" i espera que l'estat espanyol reconegui el dret a decidir del poble català, "perquè internacionalment se li reconeix".