CCOO amenaça amb una vaga a Vall Companys si el grup posa a la plantilla els «falsos autònoms»

La Inspecció de Treball li exigeix 4 MEUR per les cotitzacions de 180 treballadors de Servicarne que prestaven els serveis a Avidel de Lleida

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:43h
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre
Imatge de Vall Companys, al polígon El Segre | Àlvar Llobet
CCOO amenaça amb una vaga a principis de novembre a les empreses del sector carni de Vall Companys per exigir al grup la "regularització" dels "falsos autònoms" que presten servei a les seves filials a través de "cooperatives de treball fictícies" per tal que passin a formar part de la plantilla.

A Catalunya, la Inspecció de Treball reclama uns 4 milions d'euros a l'escorxador Avidel –antiga Milsa-, filial lleidatana de Vall Companys, en concepte de les quotes de la Seguretat Social dels darrers anys de 180 treballadors que treballaven per aquesta empresa com a "falsos autònoms" a través de la cooperativa Servicarne.

Segons el sindicat, altres afectats per aquestes pràctiques "fraudulentes" són els treballadors de Patel, a Vic, que en el seu cas operen a través de Copergo. CCOO planteja l'aturada per als treballadors de les dinou empreses càrnies que el grup té arreu de l'Estat i, també, per aquells que treballen per Vall Companys a través de "falses" cooperatives com ara Servicarne.

CCOO exigeix al Grup Vall Companys que acati el requeriment de la Inspecció de Treball i incorpori "immediatament" a la plantilla d'alguna de les seves empreses del sector carni els treballadors que presten servei a aquestes però que ho fan com a "falsos autònoms" a través de cooperatives de treball "fictícies" i, per tant, puguin beneficiar-se de les condicions laborals que els pertocarien pel fet de cotitzar al règim general de la Seguretat Social.

Davant aquesta situació de "frau i explotació laboral" que denuncia el sindicat, CCOO prepara una vaga a totes les empreses càrnies d'aquest grup agroalimentari per a principis de novembre.

L'aturada, la convocatòria de la qual CCOO està estudiant a través dels seus serveis jurídics, s'adreçar als treballadors de les dinou filials del sector carni que Vall Companys té distribuïdes arreu de l'Estat, especialment a Castella-la Manxa, Aragó i Catalunya, així com també als treballadors de les "falses cooperatives" que presten els serveis al grup de forma "fraudulenta", segons ha assenyalat el responsable sectorial de la Indústria Alimentària de CCOO, Vicente Canet.