Anar de Barcelona a Saragossa amb AVE és més barat que el trajecte fins a Lleida

En Comú-Podem ha qüestionat al Congrés els criteris de Renfe

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:33h
En Comú Podem ha qüestionat al Congrés els criteris de Renfe a l'hora de fixar les seves tarifes i promocions en trens de llarga distància i alta velocitat, posant com a exemple el cas d'un trajecte en AVE Barcelona-Saragossa que va acabar resultant més barat que un de Barcelona a Lleida, malgrat que la distància i la durada són menors.

Per això, aquesta formació ha proposat el Ministeri de Foment que les tarifes en alta velocitat i les seves promocions es guiïn per criteris que tinguin en compte la distància recorreguda, ja que actualment hi ha trajectes de major durada a preus més econòmics.

Així ho fan saber a l'Executiu els diputats d'En Comú Jaume Moya i Félix Alonso Cantorné en una bateria de preguntes registrades al Congrés, a les quals ha tingut accés Europa Press, per les quals sol·licita la resposta escrita del Govern.

En la seva exposició de motius, els diputats exposen que el bitllet "Promo" en trens de llarga distància i AVE, que possibilita descomptes de fins a un 70%, en funció del tren i del moment de compra en totes les places, no té en compte la distància recorreguda, com tampoc el bitllet sense descompte d'anada i volta.

En aquest sentit, exposen que un bitllet Barcelona-Lleida en tarifa "Promo" va suposar 23,20 euros, mentre que el mateix tren per al recorregut Barcelona-Saragossa va costar 22,90 euros, malgrat ser un recorregut de major distància.