Progrés vol el suport de l’Ajuntament a la iniciativa “La diabetis a la Marató de TV3”

El grup municipal de Progrés proposarà al plenari municipal, a través d’una moció, el suport de l’Ajuntament de la Seu per tal que la propera Marató de Televisió de Catalunya es dediqui a la malaltia de la diabetis. A la vegada es pretén fer arribar aquest acord a la Delegació de l’Alt Urgell de l’Associació de Diabètics de Catalunya.

per NacióLleida, 30 de març de 2011 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Progrés proposa donar suport a la demanda del President de la Delegació de l’Alt Urgell de l’Associació de Diabètics de Catalunya als diferents grups municipals de l’Ajuntament,  per tal de recolzar que la tradicional Marató de TV3 del proper mes de desembre versi sobre la diabetis. Per aquest motiu, presentarà una moció de suport en el ple municipal del proper dilluns 4 d’abril.
 


L’Associació de Diabètics de Catalunya  ha encapçalat aquesta demanda, conjuntament amb el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM).
 

La diabetis afecta a més de 840.000 persones a Catalunya, el que representa que un 12% de la població la pateix. Les xifres de persones podria multiplicar-se per dos l’any 2030 si no es fa un treball de recerca i de conscienciació important.
 

Actualment la diabetis és la primera causa de ceguesa en adults i la primera causa d’amputacions no traumàtiques de membres inferiors. El 75% de les persones amb diabetis mor per malalties cardiovasculars.
 
El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig considera que “la proposta mereix el recolzament de l’Ajuntament de La Seu i de la societat en general”.

 

Participació