L'aeroport d'Alguaire acull per segon any la Festa al Cel apropant l'aviació al públic

L'esdeveniment aeri compta amb seixanta aeronaus, més d'un centenar de pilots i mecànics i espera superar els 14.000 visitants de la passada edició

Redacció
22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:34h
Imatge de la pista de l'Aeroport de Lleida-Alguaire amb el pilot Juan Velarde
Imatge de la pista de l'Aeroport de Lleida-Alguaire amb el pilot Juan Velarde | ACN
L'aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit la segona edició de la Festa al Cel, que ja en suma vint-i-cinc fora de la infraestructura lleidatana. La festa, que dura tot el cap de setmana, vol mostrar al públic com són els avions abans de veure les acrobàcies i els moviments d'exhibició.

L'organitzador de la Festa al Cel, Daniel Gonzalez, explica que l'aeroport d'Alguaire "permet als espectadors apropar-se a les aeronaus", a diferència de les Festes al Cel que s'han organitzat en zones de costa, on "la gent només veu els avions de lluny", afirma. L'objectiu d'aquesta segona edició és mostrar diferents tipus d'aviació, des de la militar, a la civil, passant pels apaga focs, i l'acrobàcia esportiva. La Festa al Cel, que posarà punt final aquest diumenge, tanca les exhibicions de dissabte amb un vol pirotècnic.

L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha tornat a acollir la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important de la Península ibèrica, amb l'objectiu d'"apropar al públic al món de l'aviació", segons ha explicat l'organització de l'esdeveniment ,Daniel González, que ha detallat que la festa "s'havia de fer a Santa Susanna, al Maresme, però finalment els permisos no van arribar i vam decidir tornar a Alguaire".

González ha dit que "el gran canvi ha estat fer-ho fora de la zona de costa" perquè "això permet al públic viure-ho tot de més a prop", ha remarcat el responsable. Els visitants han pogut veure els avions, fins i tot, per dins, en una jornada de portes obertes que s'ha fet al llarg de tot el matí de dissabte.