La Paeria demana a Treball recursos per atendre els temporers i que es creï una xarxa d'albergs

La Crida-CUP denuncia "inoperància absoluta" de l'Ajuntament i demana la dimissió del regidor Rodamilans

Xavier Rodamilans, regidor de Drets a les Persones
Xavier Rodamilans, regidor de Drets a les Persones | ACN
Redacció
22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:14h
El segon tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als drets de les persones, Xavier Rodamilans, ha demanat al departament de Treball de la Generalitat "recursos" de cara a l'any que ve per poder atendre amb millors condicions els temporers que arriben a les Terres de Lleida per a la campanya de la fruita.

Des de la Paeria consideren també que cal aconseguir crear una xarxa d'albergs entre totes les poblacions lleidatanes que any rere any reben temporers per poder treballar i donar-se suport conjuntament, ja que calculen que enguany unes 2.000 persones que han arribat a la demarcació de Lleida per treballar com a temporers, han estat dormint al carrer i això "no se soluciona amb un alberg", ha dit, tal com demanen, entre d'altres, la Crida-CUP. El portaveu d'aquest grup municipal, Francesc Gabarrell, denuncia una "inoperància absoluta" per part de l'Ajuntament en la gestió dels temporers des de fa almenys tres anys i demanen la dimissió de Rodamilans.

Rodamilans ha explicat que des del departament de Treball els han fet arribar que els ajudaran però "ens han de dir quan, com i amb quina finalitat". De moment, han demanat reunir-se amb el conseller i esperen poder-ho fer a l'octubre. "Nosaltres ja ens adaptarem i adaptarem els pressupostis municipals a complementar a l'ajut que ens donin des de la Generalitat", ha declarat, i després "ja decidirem si serà amb un nou alberg o amb pisos o amb el que sigui".

A més de la sol·licitud de recursos a l'administració, des de l'Ajuntament consideren que cal aconseguir una xarxa d'albergs entre totes les poblacions lleidatanes que any rere any reben temporers i que aquesta xarxa hauria de liderar-la la Generalitat, amb l'ajuda de la Diputació, ja que des del 2010 els ajuntaments no reben ajudes per gestionar l'arribada de temporers, denuncien.


La Crida-CUP denuncia "inoperància absoluta" de la Paeria i reclama un alberg

La Crida-CUP lamenta que el discurs de l'Ajuntament és cada any el mateix. "Que parlaran amb Treball per demanar-los recursos i que volen crear una xarxa" però porten tres anys "d'inoperància absoluta", denuncien. A més, recorden, l'any 2010 l'Ajuntament va rebutjar fer un alberg. El que demanen és que la Paeria, independentment de la resta d'administracions, els digui de quins recursos disposa l'Ajuntament per fer front a la campanya de temporers.