El 5è Festival d'Astronomia del Montsec oferirà activitats de divulgació científica, cultural i d'oci

El certamen, que tindrà lloc del 12 al 14 d'octubre al Centre d'Observació de l'Univers, espera repetir els 2.600 visitants de la darrera edició

per Redacció , 20 de setembre de 2018 a les 17:30 |
Imatge del planetari del COU | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger (Noguera), del Parc Astronòmic Montsec (PAM), acollirà del 12 al 14 d'octubre la 5a edició del Festival d'Astronomia del Montsec. L'esdeveniment té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d'oci pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec com a destinació d'astroturisme.

En aquesta edició el festival té espera l'assistència d'uns 2.600 visitants, la mateixa que l'any passat. El Festival d'Astronomia del Montsec és l'única activitat que es fa a l'estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics.


Enguany, s'han programat 16 activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, on destaca el nou espectacle nocturn "Mil cent i un estels", segons ha detallat el director científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador J. Ribas.

Es tracta d'un espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l'òptica de la cultura i el saber popular d'arreu dels Països Catalans. Fusiona astronomia popular amb cançons tradicionals catalanes. "Mil cent i un estels" recull endevinalles, refranys i dites de l'imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d'arreu del territori. Tota aquesta informació s'ha relligat amb cançons de treball que cantaven aquests pagesos, cançons marineres o amb referència a pastors, a més d'altres que parlen de la Lluna, Venus i altres astres del firmament.


El festival comptarà també amb activitats de divulgació científica per a tota la família com són les visites al COU "Viatgers Galàctics" (diürna), el "Cel de la Tardor" (nocturna) o el taller d'experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, "Dinàmiks", Dani Jiménez; conjuntament amb activitats culturals i musicals com el concert de Jordi Montañez dins del cicle "Música sota les estrelles" que tindrà lloc la nit del 13 d'octubre. Aquesta vegada, el cantautor farà una preestrena del seu nou disc, el quart de la seva carrera musical.
 

 

Participació