El 10è Premi Internacional Ciutat de Lleida distingeix Albert Barqué i Marc Marzenit

El jurat destaca que es tracta d'una iniciativa " especialment innovadora", que relaciona tecnologia, art i ciència

Pla mig on es poden veure a Marc Marzenit i Albert Barqué
Pla mig on es poden veure a Marc Marzenit i Albert Barqué | ACN
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:51h
Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit han estat distingits amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida amb el seu projecte "The Zero Gravity Band", en la 10a edició d'aquest guardó que lliura l'Ajuntament de Lleida. El jurat, presidit per la periodista Rosa Maria Calaf, ha destacat que és un projecte "especialment innovador", que relaciona tecnologia, art i ciència i que experimenta amb materials, productes i idees des de noves perspectives, recreant un ambient de gravetat zero.

"The Zero Gravity Band" (TZGB), que es va presentar al Sónar+D 2018, pretén interpel·lar sobre el procés de creació artística i la seva percepció estètica fora de la Terra, quan l'home visqui fora el planeta i no estiguem restringits per les lleis físiques del nostre planeta. L'experimentació per a la posterior realització de la creació artística-immersiva i del disseny de prototips s'han realitzat en un vol "parabòlic".

En aquest tipus de vols, l'avió vola a una altitud d'entre 6.000 a 8.000 metres. Durant el vol, els pilots realitzen entre 15 i 45 paràboles, durant la quals els passatgers es troben en microgravetat durant 22 segons. TZGB és una producció de la Fundació QUO ARTIS, entitat sense ànim de lucre que busca generar connexions entre l'art, la ciència i la tecnologia a través del treball en comú de professionals en aquests camps.

El projecte internacional "The Zero-Gravity Band" ha estat conceptualitzat per Albert Barqué-Duran, Phd en Ciències Cognitives i artista contemporani, i Marc Marzenit, músic, compositor, productor musical i enginyer de so, tots dos naturals de Mollerussa. TZGB es va presentar al Sónar+D 2018, un congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics.

El veredicte del 10e Premi Internacional Ciutat de Lleida l'han donat a conèixer el tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, i Rosa Maria Calaf. la presidenta del jurat que s'ha reunit aquest dimecres per escollir el guanyador d'aquesta edició.