Lleida programa uns 150 actes de cultura popular, música i esports per les Festes de la Tardor

La pregonera serà enguany la mezzosoprano lleidatana Marta Infante

Imatge de la presentació del cartell
Imatge de la presentació del cartell | Paeria
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:43h
Les Festes de la Tardor 2018 de Lleida ja escalfen motors amb la presentació aquest dimecres del programa d'activitats, que es concentraran del 28 al 30 de setembre, però que inclou diversos actes abans i després de la festa, entre els quals destaca l'Obert del Centre Històric, l'Aplec de la Sardana, les activitats de l'Associació de la Festa de Moros i Cristians i el Mercat de la Música, entre altres.

En total, s'han previst uns 150 actes de cultura popular, música i esports amb motiu de les Festes de la Tardor. Els lliedtana podran gaudir dels concerts de Luar Na Lubre, Nobels, Tremendos, Pastorets Rock, Colors de Rumba i l'orquestra Panorama, divendres, i de Remolke, Hermanos Lobo, Mr Jones i l'Hora de Joglar, dissabte. La mezzosoprano lleidatana Marta Infante serà enguany la pregonera de les festes. El cartell és obra de Natàlia Sentis i Xus Mesalles.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, juntament amb la tinenta d'alcalde i regidora responsable de cultura, Montse Parra, ha fet una crida a la participació ciutadana. "Les Festes de la Tardor són una gran oportunitat de sortir al carrer i redescobrir els nostres carrers i places, una gran oportunitat de viure i gaudir de la ciutat", ha remarcat Larrosa. "Els darrers anys hem preparat la ciutat perquè sigui capital cultural del país i hem d'estar orgullosos de la capitalitat que exerceix la ciutat de Lleida", ha assenyalat.

Cal destacar que els lleidatans podran gaudir d'unes 150 activitats de cultura popular, dansa, música, esport, a més a més de la celebració de la Fira de Sant Miquel, una tradició que es manté viva amb el pas dels anys i que forma part de l'imaginari col·lectiu.

La pregonera de les festes d'enguany serà la mezzosoprano lleidatana Marta Infante. La lectura del pregó es farà divendres 28 de setembre a la plaça Paeria, donant així el tret de sortida a la celebració. Pel que fa al cartell d'aquesta edició és obra de Natàlia Sentis i Xus Mesalles, que han remarcat que "es tracta d'un cartell senzill que pretén donar un cop dimatge des de l'emoció i el color".