Balaguer tanca la festa de l'Harpia més multitudinària

Els organitzadors asseguren que l'edició d'aquest any ha estat la més concorreguda | El ball de la Galop i la nova zona gastronòmica, les novetats més celebrades

Una de les exhibicions medievals de l'Harpia de Balaguer
Una de les exhibicions medievals de l'Harpia de Balaguer | À.Ll
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h
Balaguer va tancar el diumenge la vuitena edició de la Harpia, la festa medieval més multitudinària que s'ha celebrat a la capital de la Noguera. Des del consistori es destaca l'alta participació que s'ha vist en l'edició d'aquest any, que versava sobre la mort.

Una de les novetats d'aquest any era la recuperació de la Galop, la dansa autòctona en què van participar unes 40 parelles de totes les edats.

Durant tota la jornada els tallers i els jocs tradicionals van tornar a fer les delícies de grans i petits, que també van gaudir d'un mercat artesanal amb més de cent parades, animat per joglars i espectacles de dansa. El campament medieval ha estat un dels principals focus de la festa, amb prop de 150 recreacionistas que van representar diferents escenes de la vida quotidiana d'aquella època.

L'ajuntament assegura que l'objectiu era fer la festa més propera al públic, de manera que en el sopar de dissabte es van posar taules i cadires a lliure disposició que van tenir bona resposta per part dels ciutadans. També les conferències i les visites guiades van servir al propòsit de captar visitants d'altres punts de la província. Un altre punt fort de la jornada va ser el "safareig", en el qual l'Associació Dóna Rural de Balaguer va demostrar com es feia la cua en l'època medieval, així com el Ball de l'Harpia.