La Paeria posarà en marxa a finals d'octubre el servei de taxi a demanda per als veïns de l'Horta

La Paeria iniciarà un servei de recollida de voluminosos i portarà l'aigua potable a habitatges de Torres de Sanui i Grealó que no en tenien

per Redacció , 18 de setembre de 2018 a les 07:47 |
Larrosa després de la Comissió de l'Horta | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida posarà en marxa a finals d'octubre el nou servei de transport a demanda a l'Horta mitjançant taxis, sota el nom de T-Horta. Es tracta d'una mesura "de caràcter social" que, segons l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, "beneficia especialment la gent gran i els joves, amplia la cobertura del "servei actual, redueix l'impacte mediambiental i optimitza la gestió dels recursos públics".

Els usuaris interessats hauran d'encarregar el servei per telèfon amb antelació i un taxi els transportarà a alguna de les parades establertes a l'Horta i al centre urbà, pel mateix preu que l'autobús. D'altra banda, la Paeria endegarà a l'octubre un servei de recollida de voluminosos a l'Horta i també ha anunciat que portarà l'aigua potable a habitatges de Torres de Sanui i Grealó que no en tenien.


El servei, que s'implanta en fase pilot amb el nom de T-Horta, funcionarà a les partides de Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit i Pla de Gensana, que són les que ja disposaven ara del bus a demanda, i també a les de Vallcalent, Fontanet Lo Curt, Torres de Sanui, Pla de Montsó, Montcada, Sot de Fontanet, Copa d'Or, Pla de Lleida i Femosa, que ara passaran a disposar també d'aquest servei de transport públic.

El projecte també pretén potenciar l'ús de les parades de les línies interurbanes (les que connecten Lleida amb localitats pròximes) per donar servei a les persones que han de desplaçar-se per l'Horta, de manera que el nivell de cobertura de transport públic a l'àrea rural de la ciutat, on viuen unes 5.500 persones, serà "extraordinàriament alt", ha afirmat Larrosa durant la presentació del nou servei de taxi a demanda.

 

Participació