ERC reclama un pla de xoc urgent i un pla integral de regeneració social al barri de la Mariola

Els republicans consideren que el Pla Mariola 20.000 promogut per l'equip de govern "és només urbanístic" i "pot fomentar l'especulació"

Redacció
16 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:10h
Els regidors d'ERC, amb veïns de la Mariola
Els regidors d'ERC, amb veïns de la Mariola | ERC Lleida
El grup municipal d'ERC-Avancem a l'Ajuntament de Lleida ha reclamat aquest divendres, després de reunir-se amb veïns de la Mariola, la necessitat que la Paeria posi en marxa "un pla de xoc urgent" i "un pla integral de regeneració social de llarga durada i no pas un pla exclusivament urbanístic com el que planteja el govern socialista", que porta per nom Pla Mariola 20.000. Per això, els republicans han anunciat que plantejaran a la resta de grups municipals elaborar una moció conjunta per portar al ple el debat de la situació actual d'aquest barri i les seves perspectives de futur.

D'altra banda, el grup d'ERC ha demanat a l'alcalde Fèlix Larrosa que "escolti els veïns de la Mariola, que són els que millor saben què necessita el barri". I és que, segons els republicans, els veïns "han denunciat que el govern municipal no els ha convocat a cap reunió específica per parlar del Pla Mariola 20.000".

El president del grup d'ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, ha advertit que "un pla merament urbanístic i un rentat de cara com el que vol fer Larrosa pot fomentar l'especulació dels bancs, propietaris d'un de cada quatre pisos i, a més no soluciona les necessitats del veïnat". També ha recriminat que "el PSC fa quinze anys que fa promeses al barri mentre el regidor d'Urbanisme dels darrers cinc anys -l'actual alcalde- ha deixat que s'anés degradant fins al punt que, segons els veïns, és insostenible viure-hi".

El republicà ha exigit a l'equip de govern que "doni garanties de reubicació a les famílies que tinguin pisos en propietat o que estiguin en règim de lloguer" i que "es faciliti un lloguer social a les que volen viure a la Mariola però no poden". En aquest sentit, ha denunciat que "alguns veïns s'han vist expulsats del barri".

Per Vega, "cal un pla de recuperació del barri que sigui integral i que incideixi en els aspectes socials" i que passaria, entre altres aspectes, "per augmentar els recursos per a la mediació social". Des d'ERC-Avancem consideren que les prioritats haurien de ser "resoldre els problemes d'insalubritat i brutícia", pacificar els conflictes de convivència, fomentar la cohesió social i integrar el barri a la ciutat".